27.04.2020.

Tallink Grupp ir vienojies veikt vienu speciālo reisu abos virzienos ar kuģi Romantika Rīgas – Stokholmas maršrutā 29.-30.04. pēc Latvijas investīciju un attīstības aģentūras lūguma un ar Latvijas Satiksmes ministrijas atļauju. Speciālā reisa mērķis, kurš no Rīgas aties 29. aprīļa vakarā un no Stokholmas 30. aprīļa vakarā, ir nodrošināt svarīgu transporta maršrutu tiem uzņēmumiem, kuru darbiniekiem ir jāceļo uz Zviedriju darba pienākumu dēļ un kuri pašreiz nevar ceļot ar citiem transporta veidiem spēkā esošo ceļošanas ierobežojumu dēļ. Speciālais reiss ir arī vajadzīgs, lai pārvadātu preces starp abām Baltijas jūras valstīm.

Kuģis Romantika aties no Rīgas 29. aprīlī plkst.16:00 pēc vietējā laika un nākamajā rītā ieradīsies Stokholmā plkst.11:00 pēc vietējā laika. Kuģis 30. aprīļa vakarā plkst.16:00 pēc vietējā laika aties no Stokholmas, un nākamajā dienā plkst.12:00 pēc vietējā laika pienāks Rīgā. Visiem pasažieriem, kuri ieradīsies Rīgā, būs jāievēro 14 dienu pašizolācijas periods saskaņā ar Latvijas varas iestāžu nosacījumiem. Šis ierobežojums neattiecas uz kravas transporta šoferiem.

Gan Latvijas, gan Zviedrijas kravu pārvadātājiem ir atļauts pārvadāt preces šajos reisos. Tomēr kravu transporta šoferiem ir jābūt veseliem, un viņiem nedrīkst būt koronavīrusa simptomi.

29. aprīļa reisā tiks atļauts ceļot tikai tiem pasažieriem, kuri ir aizpildījuši īpašu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras komandējuma veidlapu un kuriem ir nepieciešamā atļauja strādāt Zviedrijā. Savukārt biļetes uz 30. aprīļa reisu var tikt pārdotas arī Latvijas investīciju un attīstības aģentūras sarakstā neesošajiem Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, tai skaitā pasažieriem ar auto, kam nepieciešams atgriezties savā valstī.

Pasažieriem ir jāpārbauda tas, vai viņiem ir atļauja, ieceļot attiecīgajā valstī, pirms iegādājoties biļetes uz šiem reisiem. Ceļošana atpūtas braucienos nav atļauta.

Pasažieriem, kuri vēlas ar kuģi Romantika doties 29. aprīļa reisā, ir jāaizpilda īpaša komandējuma veidlapa Latvijas investīciju un attīstības aģentūras mājaslapā: http://www.liaa.gov.lv/en/questionnaire-enterprises-planning-business-trips-during-emergency-situation

Kravu pārvadātājiem šī veidlapa nav jāaizpilda, lai saņemtu atļauju pārvadājumiem.

Kravu rezervāciju veikšanai ir jāsazinās ar uzņēmuma kravu pārvadājuma nodaļu: cargo [at] tallink.lv, + 371 6709 9707.

Pasažieru biļetes var iegādāties pa e-pastu booking [at] tallink.lv vai pa tālruni +371 6709 9700 ar nosacījumu, ja ir aizpildīta komandējuma veidlapa Latvijas investīciju un attīstības aģentūras mājaslapā. Visiem pasažieriem ir jāapliecina, ka viņi ir veseli un viņiem pirms došanās reisā nav koronavīrusa simptomi. Pasažieriem, kuri ir slimi, vai kuriem ir slimību simptomi, netiks dota atļauja uzkāpt uz kuģa. Uz kuģa būs spēkā noteikti ierobežojumi, lai nepieļautu iespējamu vīrusa izplatīšanos. Reisi ir atkarīgi no minimālā nepieciešamā pasažieru un kravu transporta iegādāto biļešu skaita. Ja minimālais skaits nav sasniegts, uzņēmums patur tiesības atcelt reisus un pilnā apmērā atgriezt ceļotājiem naudu. Uzņēmumam pagaidām nav informācija, kad tiks atsākta kuģu regulārā satiksme maršrutā Rīga – Stokholma, bet tas informēs par plāniem atsākt regulāro kustību šajā maršrutā, tiklīdz tiks pieņemti attiecīgie lēmumi.

Plašāka informācija: Katri Link, Komunikāciju direktore, Tallink Grupp, katri.link [at] tallink.ee, +372 5304 2121