19.03.2020.

Plānotais prāmja Romantika ienākšanas laiks Rīgas ostā - 19.martā pl.23:30 (laiks vēl var tikt precizēts).

Uz prāmja Romantika borta ir 476 pasažieri un 152 automašīnas. 203 pasažieri ir Latvijas valstspiederīgie.

Visi pasažieri reisa laikā iztaujāti par veselības stāvokli, vienlaikus informējot par obligātu 14 dienu karantīnas ievērošanu. Pēc Tallink Latvija sniegtajām ziņām, šobrīd neviens no reisa pasažieriem nav sūdzējies par veselības problēmām vai Covid 19 simptomiem.

Pašlaik visi iesaistītie dienesti kopīgi strādā, lai nodrošinātu stingrus drošības pasākumus, kuģim pietauvojoties ostā. Pasažieru nokāpšana tiks organizēta vairākās plūsmās - tiem pasažieriem, kuriem būs slimības simptomi, NMPD organizē iespēju nodot analīzes, nepieciešamības gadījumā sniedzot palīdzību, pasažieri bez simptomiem un tie, kas nodevuši analīzes, dosies mājās, savukārt Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie, kas ieradušies ar savu personīgo autotransportu, Valsts policijas pavadībā kolonnā tiks eskortēti līdz Latvijas robežai.

Lai minimizētu nepieciešamību ceļā uz mājām apmeklēt tirdzniecības vietas, uz kuģa īpašā kārtībā tiek organizēta iespēja iegādāties pārtiku un citas preces.

Mediju pārstāvjiem klātienes publicitātes nodrošināšanai, lūdzu, sazināties ar Liene Ozola, mob.26472932, liene.ozola [at] rop.lv.