20.06.2018.

Turpinot aktīvu darbu, lai piesaistītu Rīgai arvien jaunu kruīza līniju kuģus un attiecīgi vairāk kruīza pasažieru, Rīgas brīvostas pārvalde ir kļuvusi par biedru lielākajā pasaules kruīza industrijas asociācijā CLIA (Cruise Lines International Association). Dalība šajā organizācijā pavērs Rīgas brīvostas pārvaldei ceļu uz ciešāku sadarbību ar pasaulē lielāko kruīza līniju operatoriem, tādējādi veicinot kruīza sektora attīstību Rīgas ostā.

1975. gadā dibinātā Kruīza līniju starptautiskā asociācija CLIA ir pasaulē lielākā kruīzu industrijas organizācija, kas apvieno visus nozarē iesaistītos spēlētājus – kruīzu līniju operatorus, kruīzu ostas, tūrisma kompānijas, pakalpojumu sniedzējus un pat kuģu būvētavas un tehniskā aprīkojuma nodrošinātājus.

“CLIA ir pārstāvēti visi globālās kruīzu industrijas aspekti, un dalība tajā dod iespēju satikties un veiksmīgi dibināt biznesa kontaktus, kas agrāk vai vēlāk realizējas kruīza līniju operatoru interesē par Rīgas ostu un Rīgas iekļaušanā jaunu līniju maršrutos,” secina Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks ostas attīstības jautājumos Edgars Sūna. Turklāt CLIA ietvaros ir iespējams satikt un uzrunāt kruīza līniju operatoru lēmumu pieņēmējus, kas Rīgas ostai ir īpaši svarīgi.

Līdz šim Rīgas brīvostas pārvaldes darbs kruīza sektorā ir bijis gana veiksmīgs. Par to liecina arvien jaunu kruīza līniju operatoru kuģi, kas apmeklē Rīgas ostu. Arī šodien Rīgas ostā ir piestājis kruīza kuģis “Queen Elisabeth”, kura operators - Lielbritānijas kompānija Cunard Line Rīgā ar savu kuģi ienāk pirmo reizi. “Queen Elisabeth” ir viens no lielākajiem kruīza kuģiem, kas šogad viesojas Rīgas ostā, un tas atvedis uz Rīgu ap 2000 tūristu. Kuģis uzbūvēts 2010. gadā Itālijā un ir Panamax tipa kruīza kuģis (Vista Class).