12.12.2017.


"Osta pilsētai" finālista Dāniela Vaičiulēna foto

Trešdien, 13. decembrī, plkst. 14:00 Rīgas Brīvostas pārvaldes telpās notiks radošo darbu konkursa skolēniem „Osta pilsētai 2017” fināls jeb skolēnu sagatavoto darbu izstādes atklāšana. Pasākumā notiks svinīga uzvarētāju apbalvošana, kā arī specbalvu pasniegšana.

Uzvarētājus divās kategorijās – pamatskolas un vidusskolas audzēkņu vidū - noteica ar interaktīva balsojuma palīdzību sociālajos tīklos “Facebook” un “Instagram”, kur ikviens interneta lietotājs varēja paust atbalstu (nospiežot “like”) savam favorītam. Konkursā dalībnieki varēja iesniegt darbus, kas atainotu viņu unikālo skatījumu uz Rīgas ostu; vidusskolēni īsfilmu, bet pamatskolēni – zīmējumu vai fotogrāfiju. Uzvarētāji savā īpašumā iegūs Apple produktus – vidusskolēns klēpjdatoru un pamatskolēns - planšeti. Fināla pasākumā tiks pasniegtas arī trīs specbalvas. Šajā kategorijā savus favorītus izvēlējās trīs sabiedrībā zināmi un cienījami eksperti – fotogrāfiju vidū fotogrāfs un RISEBA pasniedzējs Jānis Deinats, video vidū – režisors Ivars Zviedris un zīmējumu vidū – gleznotāja, multimāksliniece Elita Patmalniece. Eksperti būs klātesoši finālā, kur sniegs komentārus par skolēnu darbiem un pasniegs balvas izvēlētajiem favorītiem.

Kopumā konkursam tika saņemti 69 pieteikumi un 32 darbi no mācību iestādēm visā Latvijā. Finālam un balsošanai sociālajos tīklos kvalificējās 15 īsfilmas, 7 zīmējumi un 9 fotogrāfijas / foto kolāžas, ko iesnieguši jaunieši no Rīgas, Liepājas, Bauskas, Ogres, Ventspils un Jelgavas.

Konkursa “Osta pilsētai” mērķis ir radīt oriģinālas un radošas vizualizācijas vai īsfilmas, kas būtu izmantojamas Rīgas brīvostas ārējā komunikācijā, kā arī stimulēt jauniešu interesi un izpratni par modernas ostas darbību un tās pienesumu pilsētas attīstībā.

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties konkursa “Osta pilsētai” fināla pasākumā 13. decembrī plkst. 14:00, Rīgas brīvostas pārvaldē, Kalpaka bulvārī 12, Rīgā

Lūdzam iepriekš apstiprināt savu dalību pasākumā, sazinoties ar Alīnu Kozlovsku telefoniski: 26123379, vai rakstot e-pastu uz adresi: alina.kozlovska [at] strategies.lv