12.09.2017.

Ceturtdien, 14. septembrī plkst.11.00 Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks kopā ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Ansi Zeltiņu apmeklēs SIA “Riga Bulk Terminal” Kundziņsalā, lai tiktos ar tā vadību un iepazītos ar paveiktajiem darbiem termināla modernizācijā. Pēdējo gadu laikā uzņēmums veicis vērienīgas investīcijas multifunkcionāla un tehnoloģiski intensīva beramkravu pārkraušanas termināla izveidē, kas šobrīd uzskatāms par modernāko Baltijas valstīs.

Termināls ir unikāls tā inženierrisinājumu dēļ, kas Latvijā būvniecības praksē tika izmantoti pirmo reizi. Inovatīvie tehnoloģiskie risinājumi ļauj veikt ļoti atšķirīgu beramkravu, tostarp graudu, cukura un mālzemes, pārkraušanas operācijas. Pēc pieejamās jaudas, “Riga Bulk Terminal” ir potenciāls kļūt par vienu no lielākajiem labības produktu stividoriem reģionā.

Termināļa būvniecība tika uzsākta 2012. gada jūlijā, 2014. gada sākumā ekspluatācijā nodota beramkravu pārkraušanas termināļa 1. kārta (piestātnes, konveijeru komplekss utt.). 2014. gadā tika uzsākta termināļa 2. kārtas būvniecība, kas paredzēja ieguldījumus kravu noliktavu un termināļa tehnikas tālākā attīstībā.

Mediju pārstāvjiem, kuri vēlas pievienoties “Riga Bulk Terminal” apmeklējumam, lūgums līdz rītdienai, 13. septembrim plkst.16.00 sazināties ar Lieni Ozolu, rakstot uz Liene.Ozola [at] rop.lv vai zvanot +371 26472932