27.03.2017.

Š.g. 23. martā, lai iepazītos ar Rīgas brīvostas darbību, ostu darba vizītē apmeklēja Baltkrievijas dzelzceļa vadītājs Vladimirs Morozovs ar pavadošo delegāciju.

Vizītei ir īpaša nozīme laikā, kad Baltkrievijā ar Ķīnas investoru atbalstu tiek attīstīts vērienīgs industriālais parks – “Lielais akmens”. Minētā projekta realizācija ievērojami palielinās kravu plūsmu austrumu – rietumu virzienā, kā rezultātā Baltkrievi ir spiesti meklēt efektīvākos tranzīta ceļus gan uz Eiropas, gan Skandināvijas tirgiem. Jāuzsver, ka jau šobrīd liela daļa transportējamo kravu no Āzijas valstīm uz Eiropu šķērso tieši Baltkrievijas teritoriju.

Lai izceltu Rīgas brīvostas priekšrocības pār pārējām Baltijas valstu ostām, kas uzskatāmas par lielākajiem RB konkurentiem cīņā par baltkrievu tranzītkravām, tikšanās laikā RBP vadība un lielākie ostas uzņēmumi delegāciju iepazīstināta ar labvēlīgajiem biznesa un uzņēmējdarbības aspektiem, kuru starpā tika izcelta ostas sniegto pakalpojumu kvalitāte, kā arī brīvo teritoriju potenciāls. Delegācija tika iepazīstināta arī ar iespējām kravu pārvadājumu jomā, kā arī investīciju vidi Rīgas brīvostā.