20.06.2016.

Pagājušajā nedēļā Rīgas brīvostas pārvaldi apmeklēja Šorhemas (Shoreham) ostas pārvaldnieks Rodnijs Lunns (Rodney Lunn) un šīs ostas komercdirektors Alans Moterhems (Alan Motterham). Šorhemas osta ir ģenerālkravu un beramkravu osta Anglijas dienvidu piekrastē. Tās lielāko kravu apgrozījumu veido kokmateriālu imports, un šajā kravu segmentā ostai jau vairākus gadus ir laba sadarbība ar Rīgas ostas termināļiem. Tādēļ Šorhemas ostas vadība vēlējās tuvāk iepazīties ar Rīgas brīvostas pārvaldi un ostas darbību kopumā.

Kopš šī gada aprīļa Šorhemas ostas pārvaldnieks Rodnijs Lans ir ievēlēts arī par Lielbritānijas ostu asociācijas (British Ports Association, BPA) priekšsēdētāju. BPA ir ietekmīga organizācija, kas pārstāv Lielbritānijas ostu un termināļu operatoru intereses Lielbritānijas valdībā, Eiropas Savienībā un dažādās nacionālās un starptautiskās organizācijās. BPA apvieno 100 biedrus un virkni asociēto biedru. Rīgas brīvostas pārvaldei ir izveidojusies laba sadarbība ar BPA, kopīgi darbojoties Eiropas Jūras ostu organizācijā (ESPO).

Tikšanās laikā ar Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvjiem viesi tika iepazīstināti ar Rīgas ostas darbības rādītājiem, attīstības stratēģiju un jaunajiem projektiem. Abu pušu pārstāvji uzsvēra, ka, lai arī ostas ir dažādas gan pēc izmēriem, gan pēc pārvaldības modeļa, tomēr ir daudz kopīgu problēmu, ar kurām saskaras visas Eiropas ostas. Īpaši tas skar vides saglabāšanas jomu un sadarbību ar ostas apkaimes iedzīvotājiem. Šorhemas ostas pārstāvji dalījās ar pieredzi sociālo mediju plašā izmantošanā, lai nodrošinātu ātrus kontaktus un atgriezenisko saikni ar vietējo pašvaldību, iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotāju apvienībām.