06.12.2019.

Šonedēļ no 3. līdz 4.decembrim RBP vadība un Rīgas ostas uzņēmumi piedalījās Latvijas transporta dienās Zviedrijā, kur kopā ar Latvijas Dzelzceļa, Ventspils un Liepājas ostu pārstāvjiem Stokholmā un Gēteborgā tikās ar Zviedrijas transporta un loģistikas nozares uzņēmējiem un iepazīstināja ar Latvijas transporta koridora priekšrocībām kravu pārvadājumiem starp Latviju un Skandināviju.

Līdzās mūsu loģistikas uzņēmumiem transporta dienās Zviedrijā piedalījās arī Baltkrievijas dzelzceļa pārstāvji, tādējādi dodot iespēju potenciālajiem sadarbības partneriem piedāvāt jau ievērojami plašāku transporta koridora Austrumu - Rietumu perspektīvu.

Pasākumu ietvaros Latvijas vēstniecībā Zviedrijā norisinājās apaļā galda diskusija, uz kuru bija aicināti dažādi Zviedrijas loģistikas, ražošanas, kā arī pakalpojumu un ostas uzņēmumu pārstāvji, tāpat Latvijas delegācija apmeklēja arī mašīnbūves uzņēmumu Scania, iepazinās ar Sodertaljes ostas darbu, viesojās Volvo koncernā Gēteborgā un tikās ar skandināvu loģistikas uzņēmuma Nordicon vadību.

“Bija daudz diskusiju par problemātiku un iespējām, lai nodrošinātu regulārus un komerciāli rentablus pārvadājumus no Skandināvijas un Ziemeļvalstīm un/no Tālajiem Austrumiem (Ķīna), kā arī Baltkrievijas un Krievijas Rietumdaļas tirgiem, izmantojot dzelzceļa infrastruktūru,” uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, kurš atzinīgi novērtē iespēju prezentēt Latvijas tranzīta piedāvājumu vienotā piedāvājumā ar Baltkrievijas dzelzceļu.

Latvijas transporta dienas Zviedrijā, lai piesaistītu jaunus klientus un attīstītu Latvijas ostu un visa Latvijas transporta koridora pakalpojumus starp Latviju un Skandināviju organizēja Latvijas Dzelzceļš sadarbībā ar Latvijas Vēstniecību Zviedrijā LIAA pārstāvniecību un lielākajām Latvijas ostām.