09.04.2019.

Šogad uzņēmums Tallink Grupp svin 30 gadu pastāvēšanas jubileju, un atzīmē 13 gadus kopš Tallink līnijas kuģi regulāri kursē starp Rīgu un Stokholmu. No 2006. gada, kad Tallink uzsāka savu darbību Rīgas ostā, šajā maršrutā pārvadāti jau vairāk nekā 7,5 miljoni pasažieru, 910 000 pasažieru transportlīdzekļu un 175 000 kravas vienību.

Par uzņēmuma nākotnes plāniem stāsta Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Nogene (Paavo Nõgene): “Mēs investējam attīstībā. Pēdējo desmit gadu laikā esam veikuši pusotra miljarda eiro lielas investīcijas flotes modernizēšanā. Kuģis “Romantika”, kurš šobrīd kursē līnijā Rīga-Stokholma, ir pirmais mūsu pašu no jauna uzbūvētais prāmis. Tam sekoja “Viktorija”, “Baltic Queen”, “Galaxy”, “Baltic princess”, “Star”, “Superstar”, “Megastar” un nu jau tiek sākta jaunā “Megastar” tipa kuģa būve. Jaunais kuģis izmaksās ap 250 miljoniem eiro un tiks pabeigts 2022. gada beigās.”

Turklāt arī Rīgas ostā varēsim sagaidīt Tallink LNG prāmjus, kas darbojas izmantojot dabasgāzi. Kā norāda Pāvo Nogene: “Visus jaunos kuģus mēs būvējam uz LNG pamata. Dabasgāze ir tīrākais enerģijas avots, kādu varam izmantot. Tādējādi mēs aizsargājam Baltijas jūru un tā ir Tallink prioritāte. Mēs negrasāmies pārbūvēt esošos kuģus, bet visi jaunie kuģi, ko mēs nākotnē būvēsim, darbosies izmantojot dabasgāzi.”

Domājot par jaunu maršrutu atklāšanu, Tallink Grupp apsver dažādas iespējas un lūkojas dažādos virzienos. “Mūsu intereses lokā nav tikai Baltijas reģions. Pasaulē ir daudz jūru un iespējams Tallink tur vajadzētu darboties,” piebilst Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs.

2018. gadā Tallink caur Rīgas ostu pārvadāja 800 tūkstošus pasažieru, kas ir uzņēmuma absolūtais rekords. Turklāt pērngad Tallink prāmji Rīgas ostā ienāca 365 reizes gadā – tas ir katru dienu. Jautāts par Rīgas – Stokholmas līnijas tālāko attīstību Pāvo Nogene uzsver: “Nākamo gadu laikā plānojam sasniegt un pat pārsniegt miljonu pasažieru apgrozījumu līnijā Rīga – Stokholma. Lai gan šī gada sākums izvērtās izaicinājumiem bagāts – janvārī un februārī laikapstākļi nebija labvēlīgi, esam pārliecināti – nosprausto mērķi noteikti sasniegsim.“