05.07.2018.

Ir noslēdzies Rīgas Brīvostas pārvaldes atklātais konkurss par kredītfinansējuma piesaisti 77 miljonu eiro apmērā projektam “Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra”. Par uzvarētājiem konkursā tika atzītas “OP Corporate bank” un AS “SEB banka”, kuras piedāvāja visizdevīgākos kredīta nosacījumus.

Ostas vēsturē vērienīgākajam infrastruktūras projektam, kas tiek realizēts ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, 2013. gadā aizdevumu 80,2 miljonu eiro apmērā piešķīra ar “Nordea AB” un “OP Corporate Bank”. Izsniegtā kredīta nosacījumi paredzēja aizdevuma refinansējumu pēc pieciem gadiem, un šī gada sākumā RBP uzsāka jaunu atklātu konkursu kredītfinansējuma piesaistei.

Latvijas vadošo banku kā finanšu partneru iesaistīšanās Krievu salas projektā turpina apliecināt projekta veiksmīgo īstenošanas gaitu un pārskatāmību. Abu banku pārstāvji atzinīgi vērtē iespēju iesaistīties vērienīgajā projektā: "SEB ir viena no vadošajām bankām Latvijā uzņēmumu segmentā, ar plašu pieredzi dažāda mēroga investīciju projektu finansēšanā. Esam gandarīti par iespēju sniegt savu ieguldījumu arī Rīgas brīvostas infrastruktūras pilnveidošanā, stiprinot tās konkurētspēju mūsu reģionā," pauž “SEB bankas” valdes loceklis Ints Krasts.

Somijas vadošās finanšu pakalpojumu kompānijas “OP Corporate Bank” Latvijas filiāles vadītājs Elmārs Prikšāns norāda: "OP banka ir straujāk augošais finanšu partneris Latvijas uzņēmumiem to izaugsmē un ilgtspējīgā attīstībā. Novērtējam, ka, turpinot ilggadīgo, sekmīgo sadarbību ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, kopīgiem spēkiem stiprināsim ostas infrastruktūras attīstību. Osta līdzās dzelzceļam un autoceļiem ir valsts ekonomikas asinsrites būtiska sastāvdaļa. Esam pārliecināti, ka šīs darījums veicinās Rīgas ostas kļūšanu par vadošo Baltijas valstīs un tās devumu Latvijas tautsaimniecības izaugsmei."

Rīgas brīvostas pārvalde ir pateicīga visām finanšu institūcijām, kas iesaistījušās Rīgas ostai nozīmīgajā Krievu salas projektā, gan par veiksmīgu līdzšinējo sadarbību, gan par apliecinājumu sadarboties turpmāk. “Neskatoties uz sarežģīto situāciju banku sektorā šī gada pavasarī, kas sakrita ar Rīgas brīvostas pārvaldes izsludināto konkursu investīciju piesaistei, refinansēšana ir realizējusies veiksmīgi. Esam veiksmīgi piesaistījuši finanšu līdzekļus, vienojoties ar bankām par izdevīgiem kredīta nosacījumiem, nodrošinot finansiāli stabilu un pārskatāmu darbu nākotnē,” vērtē Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.