05.10.2017.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinās Baltkrievijas Transporta nedēļa, kurā Rīgas ostu pārstāv Rīgas Brīvostas pārvalde un SIA “Riga Container Terminal”. Transporta nedēļas ietvaros notiek 11. starptautiskā izstādē "Transport & Logistics", kurā Rīgas osta piedalās vienotajā Latvijas transporta nozares stendā kopā ar VAS Latvijas dzelzceļš, SIA LDz Cargo, SIA LDz Loģistika, Ventspils brīvostu un Liepājas SEZ. Šogad, papildinot Latvijas transporta koridora piedāvājumu un demonstrējot sadarbības potenciālu aviācijā, izstādē piedalās arī VAS Starptautiskā lidosta Rīga.

"Latvijas loģistikas nozarei Baltkrievija bija un būs viens no galvenajiem sadarbības partneriem. Baltkrieviem ir nepieciešama izeja uz jūru, un mēs spējam to piedāvāt. Rīgas brīvosta šai ziņā ir laba un loģiska izvēle Baltkrievijas partneriem.  Kopā ar citiem nozares pārstāvjiem mums ir jāspēj nodrošināt efektīva kravu tranzīta plūsma no Baltkrievijas uz Latvijas ostām un pārliecināt Baltkrievijas pusi par Latvijas kravu koridora izdevīgumu. Baltkrievijas Transporta nedēļas pasākumi ar augsta līmeņa amatpersonu un plašu Baltkrievijas uzņēmēju pārstāvniecību ir laba platforma, lai dibinātu jaunus kontaktus demonstrētu Latvijas tranzīta koridora iespējas un gatavību efektīvai kravu transportēšanai no Baltkrievijas. Tādēļ Rīgas ostas klātbūtne Transporta nedēļas pasākumos ir ļoti būtiska.” atzīst Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Latvijas stendu izstādē "Transport & Logistics" apmeklēja Baltkrievijas vicepremjers Anatolijs Kaļiņins un transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks. Kaļiņins pauda gandarījumu par Latvijas dalību izstādē jau vienpadsmito gadu, norādīja, ka uzskata Latviju par stabilu Baltkrievijas partneri transporta jomā un uzsvēra Latvijas lomu Eirāzijas multimodālo transporta koridoru attīstībā. Izstādes atklāšanas ceremonijā kā vienīgais no ārvalstu pārstāvjiem piedalījās Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.