08.09.2017.

7. septembrī Rīgas ostā tika svinīgi sagaidīts kruīzu kuģa “Thomson Celebration” pirmais ienāciens. Kā vienmēr, sagaidot kuģa pirmo ostas apmeklējumu, kuģa kapteinis Nikolaos Chalaris un Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji apmainījās ar kuģa un ostas emblēmām. “Thomson Celebration” ir kruīzu līnijas Thomson Cruises kuģis, kas Baltijas kruīza ietvaros uz Rīgu atveda 1209 tūristus.

 

99% no “Thomson Celebration” pasažieriem šajā Baltijas kruīzā ir britu ceļotāji. Kā atzina kuģa kapteinis Nikolaos Chalaris, “Thomson Celebration” tā nelielo izmēru un personīgās attieksmes dēļ ir iecienījuši konservatīvie britu tūristi. Viņš stāstīja, ka ir pasažieri, kas tieši uz šī kuģa atgriežas atkal un atkal. Arī piedāvājums tiek veidots, domājot tieši par britu tūristiem. Tas atspoguļojas gan kuģa klasiskajā izskatā un interjerā, gan ēdienu, dzērienu un ekskursiju klāstā.

“Thomson Celebration” ir 80 kruīzu kuģis, kas šosezon apmeklē Rīgas ostu. Līdz sezonas beigām tiek gaidītas vēl 7 kuģu vizītes. Varam prognozēt, ka šī gada kruīzu sezonu Rīgas osta noslēgs ļoti veiksmīgi. Kruīza pasažieru skaita ziņā sagaidām Rīgas ostas absolūto rekordu.