15.07.2016.

14. jūnijā Rīgas ostu atstāja viena no divām uzņēmumā “Latitude Yachts” būvētajām ekskluzīvajām jahtām – trimarāniem. Šī jahta ir pirmā, par kuru var teikt, ka tā pilnībā būvēta uzņēmumā “Latitude Yachts”. Uzņēmuma ekskluzīvie peldlīdzekļi top Rīgas brīvostas teritorijā Sarkandaugavā, kur atrodas galvenās ražošanas telpas. Piecdesmit trīs metrus garās jahtas ir garākās šāda veida jahtas pasaulē un to ražošanā ir izmantoti vairāki inovatīvi tehnoloģiskie risinājumi, kurus izmanto tikai uzņēmumā “Latitude Yachts”.

Rīgas brīvostas pārvaldes Vides un Attīstības departamenta direktore Inita Luna: “Esam gandarīti, ka uzņēmums “Latitude Yachts” ražošanu ir izvietojis Rīgas ostā. Viens no Rīgas brīvostas pārvaldes uzdevumiem ir radīt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi ostā, kā arī veicināt augstas pievienotās vērtības ražošanu un pakalpojumu sniegšanu ostas teritorijā. Tādēļ mēs cenšamies atbalstīt tādus uzņēmumus kā “Latitude Yachts “, kuros notiek augstas pievienotās vērtības ražošana. Šādu uzņēmumu izveidošanās Rīgas brīvostas teritorijā liecina, ka šeit ir labvēlīga vide un kalpo kā pozitīvs signāls gan vietējiem, gan ārvalstu uzņēmējiem un investoriem.”  Uzņēmums “Latitude Yachts “ ostas teritorijā pastāvīgi nodarbina ap 200, bet periodiski līdz pat 500 darbiniekus.

Uzņēmuma “Latitude Yachts” valdes loceklis Valdis Irbe: “Mums ir izveidojusies laba sadarbība ar Rīgas brīvostas pārvaldi. Saņemam visu nepieciešamo atbalstu un vispozitīvāko attieksmi, galvenokārt no ostas Kapteiņdienesta, kā arī no citām pārvaldes struktūrvienībām.“