25.05.2016.

27. maijā Rīgas ostā norisināsies lietišķā spēle galvaspilsētas vidusskolēniem “Žurnālists. Rīga – ostas pilsēta”. Spēli organizē Rīgas Purvciema vidusskola un International Association of Experts in Children Education on High Technologies (IAECEHT). Šoreiz jaunos žurnālistus ir uzaicinājusi Rīgas Brīvostas pārvalde, lai iepazīstinātu ar Kuģu satiksmes vadības centru (KSVC), Rīgas Brīvostas pārvaldes Ostas policiju, SIA „Rīgas universālais termināls", SIA "MAN-TESS Tranzīts" un SIA “Riga Bulk Terminal”.

“Mēs atkal tiksimies ar vidusskolēniem no Rīgas skolām, turpināsim pilnveidot viņu interesi par žurnālista profesiju, kā arī apskatīsim mūsu ostu – neatņemamu pilsētas sastāvdaļu, un vienu no svarīgākajiem Baltijas jūras transporta infrastruktūras elementiem”, stāsta Mihails Epsteins, IAECEHT eksperts un viens no idejas autoriem.

“Esam saņēmuši milzum daudz pozitīvu atsauksmju, pēc iepriekšējām spēlēm, un tādēļ esam nolēmuši neapstāties pie sasniegtā. Turpināsim iepazīstināt skolēnus ar galvaspilsētas uzņēmumu darbu”, pastāstīja Mihails Epšteins. Spēlē piedalīsies skolēni no Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas, Puškina liceja, Rīgas 10.vidusskolas, Rīgas 40.vidusskolas un Rīgas 22.vidusskolas.

Projekta pamatmērķis ir dažu stundu laikā sagatavot pilnvērtīgu reportāžu par redzēto un dzirdēto Rīgas Brīvostas pārvaldē un ostas uzņēmumos. Dienas noslēgumā vidusskolēnu sagatavotos rakstus novērtēs pieredzējuši žurnālisti un labākie no tiem tiks publicēti.