18.05.2016.

Ceturtdien, 19. maijā, Hamburgas osta sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Ventspils Brīvostas pārvaldi un Liepājas SEZ pārvaldi rīko Vācijas – Latvijas jūrniecības forumu “German – Latvian Maritime Forum”. Pasākuma mērķis ir veicināt Vācijas un Latvijas transporta un loģistikas nozares uzņēmumu sadarbību, foruma laikā pārrunājot šī brīža nozares aktualitātes, kā arī klātienē stiprinot esošos kontaktus un veidojot jaunus biznesa sakarus starp Vācijas un Latvijas ostu uzņēmumiem, transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem. Paredzēts, ka forumu kopumā varētu apmeklēt līdz pat 200 transporta un loģistikas nozares uzņēmumu pārstāvju, tai skaitā ap 50 personām no Vācijas.

Mediju pārstāvjus aicinām apmeklēt preses konferenci 19.maijā plkst. 13:30 Rīgas Brīvostas pārvaldē, Rīgā, Kalpaka bulvārī 12.

Preses konferencē piedalīsies pārstāvji no Hamburgas ostas, Rīgas Brīvostas, Ventspils Brīvostas, Liepājas ostas un Vācijas-Baltijas tirdzniecības kameras.

Forums “German – Latvian maritime Forum” norisināsies kultūras pils Ziemeļblāzma telpās. Atklāšanas uzrunas teiks Rīgas pilsētas vicemērs un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks, Vācijas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute (Rolf Schütte) un Hamburgas ostas mārketinga organizācijas „Hafen Hamburg Marketing” izpilddirektors Aksels Materns (Axel Mattern). Foruma dalībnieki tiks informēti par Latvijas-Vācijas ekonomisko sadarbību un aktualitātēm Latvijas transporta nozarē. Ostu pārstāvji no Latvijas un Vācijas prezentēs platformas sadarbībai jūras transporta un ostu jomā. Noslēgumā paredzēta diskusija, kurā piedalīsies Latvijas un Vācijas ostu, kā arī uzņēmumu pārstāvji.