10.05.2016.

9. maijā Rīgas brīvostu apmeklēja Flandrijas Ministru prezidents Gērts Buržuā (Geert Bourgeois) kopā ar Antverpenes, Ģentes un Zēbriges ostu pārstāvjiem. Vizītes laikā Ministru prezidents vairākkārtīgi uzsvēra daudzveidīgās sadarbības iespējas, atzīmējot Rīgas ostas lomu Baltijas jūras austrumu krasta loģistikas procesos un salīdzinot to ar Flandrijas ostu ietekmi uz sava reģiona ekonomiku. 

Vizītes laikā G. Buržuā tikās ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un pārvaldnieka vietnieku- mārketinga direktoru Edgaru Sūnu. Viesi tika iepazīstināti ar Rīgas brīvostu, dodoties uz Kuģu satiksmes vadības centru (KSVC) un izbraucot pa ostas akvatoriju. Delegācijas dalībnieki atzinīgi novērtēja straujo ostas attīstību – jaunos termināļus un izbūvēto infrastruktūru Krievu salas teritorijā.

Apmeklējot KSVC delegācija tikās ar Ostas kapteini Artūru Brokovski-Vaivodu un iepazinās ar Kapteiņdienesta darbu. Flandrijas ministru prezidents un ostu pārstāvji pozitīvi izteicās par drošības situāciju Rīgas ostā, kas tiek sasniegta pateicoties mūsdienīgākajām navigācijas, sakaru un drošības tehnoloģijām, kā arī profesionālam un atbildīgam ostas dienestu darbam.