23.02.2016.

Rīgas brīvostas pārvalde izsludina ikgadējo zinātniski pētniecisko darbu konkursu studentiem “Osta pilsētai”, kura mērķis ir veicināt ostas pienesuma Latvijas ekonomikai apzināšanu, analīzi un nākotnes iespējas, iesaistot mērķtiecīgākos un spējīgākos Latvijas studentus.

 

Studentu konkurss tiek rīkots jau piekto reizi un tajā aicināti piedalīties Latvijas Republikas augstākās izglītības mācību iestādēs studējoši studenti, kā arī ikviens Latvijas valstspiederīgais, kurš studē augstākās izglītības mācību iestādē ārpus Latvijas robežām. Jaunieši tiek aicināti meklēt un rast jaunas, starpnozaru disciplīnās balstītas idejas ostas konkurētspējas palielināšanai, īpaši ņemot vērā, ka šogad Rīgas brīvostas pārvaldes konkursa virstēma saistīta ar ostas pienesumu Latvijas ekonomikai.

Komandai divu cilvēku sastāvā jāizstrādā konkursa darbs par kādu no konkursa virstēmas “Ostas pienesums ekonomikā” apakštēmām (pilns tēmu uzskaitījums – ostapilsetai.lv), atbilstoši augstākās izglītības mācību iestāžu prasībām studentu zinātniskajiem darbiem, kas nozīmē, ka konkursanti drīkst izmantot un iesniegt arī savus studiju procesā topošos projektus. Otrajā atlases kārtā jeb konkursa finālā studentiem savas idejas būs jāprezentē klātienē. Prezentāciju vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā ir Rīgas brīvostas pārvaldes, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Jūras akadēmijas deleģēti pārstāvji.

Gadskārtējā konkursa “Osta pilsētai” mērķis ir sekmēt studentu izpratni par ostas darbību un attīstību, izmantojot pragmatisku pieeju, tas ir, gan paaugstināt studentu zināšanas par ostu, kas vēlāk var būt noderīgas turpmākās karjeras veidošanā, gan veicināt nopietnas izpētes un analīzes prasmes ekonomisko, sociālo un arī kultūras fenomenu apzināšanā. Tāpēc konkursa dalībnieki tiek aicināti meklēt jaunas, radošas, tostarp starpdisciplināras pieejas, tādējādi savu izglītību papildinot ar jaunu pieredzi un plašākām zināšanām ostas specifikas jomā.

Studentu komandas konkursam var pieteikties līdz šā gada 21.martam konkursa mājas lapā ostapilsetai.lv, savukārt konkursa fināls, kad labākās komandas prezentēs savus darbus žūrijai, notiks 7.aprīlī. Godalgoto darbu autori saņems planšetes, e-grāmatu lasītājus, kā arī pārsteiguma balvas no Rīgas brīvostas pārvaldes.

Papildus informācija:

Papildus informāciju par Rīgas brīvostas pārvaldes darbību un iepriekšējo konkursu norisi iespējams iegūt, apmeklējot Rīgas brīvostas pārvaldes mājas lapu www.rop.lv, kā arī Rīgas brīvostas pārvaldes sociālo tīklu lapas: draugiem.lv/rigasbrivosta/, facebook.com/rigasbrivosta vai twitter.com/rigasbrivosta.

Kontaktinformācija:

Nadīna Erdmane,

Konkursa koordinatore,

T. 26201666

E: nadina.erdmane [at] strategies.lv